Alles is er al...behalve mijn hormonen

In mijn hoofd hoor ik 2 duidelijke stemmen. 
De stem van mijn ZIJN zacht en kalm,
en de net iets te luidde vrouw in menopauze stem. 
Zij kan overigens de stem van het ZIJN niet meer horen. 

Alles is er al zegt het Zijn.

JA JAA JAAAAHH
ALLES IS ER AL?
ALLES IS ER AL?
TSJONGE JONGE 
(lees hardop met verontwaardigde iets te luidde pissige klank) 

Alles is er al BEHALVE MIJN HORMONEN....
Weg foetsie oestrogeen en progesteron. 
Afgelopen 2 jaar was een flinke investering naar waarom herstel ik maar niet echt. Ik zocht het in mijn spirituele ontwikkeling, het vrijlaten van onderdrukte woede en in de dood van mijn ouders en hond, rouw verwerking dat was het vast. 
Voeding, suppletie, acupunctuur, zweethut ceremonie, vergevingsessie, lichaamsgericht werk, regressie hypnose, manuele/ viscarale therapie, opnieuw suppletie alles voor mijn herstel maar ik bleef een gevoel houden dat ik mezelf niet meer herkende.

De nachten veranderde in slapeloosheid, mijn bed uitdrijven van de hitte, raam open, bed onder het raam, nieuw kouder matras, kussen, dekbed alles in cool variant. 
Deken op deken af, raam open, raam dicht, diepe onrust, in bed, er toch maar weer uit. 
Het begon aardig op een nachtdienst te lijken. Weken, maanden, jaren schrijnen voort en ik dacht het hoort erbij. 

Toen ik eind december niet meer op namen van sommige klanten kon komen zonder in mijn agenda te kijken, dacht ik dat ik wat overspannen was. En deed het in januari wat rustiger aan. Mijn stemmingswisselingen die ik vooral heb als ik alleen thuis ben, nam vormen aan wat behoorlijk op een depressieve fase begon te lijken en ik in de ochtend alleen nog maar kon huilen koppelde ik het ook weer voor een gedeelte aan mijn diepe rouw proces. Ik had tenslotte ook heel veel verloren in te korte tijd.

Overgangsklachten
In het begin viel het me allemaal erg mee en leefde in de veronderstelling dat  ik hier gewoon doorheen moest. Elke vrouw heeft dit en ik heb mijn moeder en 4 zussen nog nooit horen klagen.
Mijn cyclus heb ik al 2.5 jaar niet meer en ipv dat mijn klachten verminderde namen ze alleen maar toe. Het resulteerde dat er niets overbleef van mijn opgeruimende speelse creatieve karakter en ik mezelf niet meer herkende. Nu mag mijn diepte er helemaal zijn maar dat stond nu ook een beetje in de weg. 
 
Vorige week dacht ik en nu moet ik ingrijpen anders gaat niet goed. Na een heel fijn gesprek met huisarts, die me duidelijk maakte dat het me sierde dat ik altijd eerst mijn eigen weg volg en als laatste bij haar kom maar dat ik ook ècht  eerder mag komen omdat ze graag met me mee kijkt. Point taken. 
Huisarts VS Ester 1-0 

Ik starte met bio-identieke  hormoontherapie onder begeleiding van de huisarts en gelijk al na één dag tralalaalalalalalaaa wat voel ik me weer fijn zeg. Wat een verademing. Slapen is nog niet optimaal maar geen hitte meer. Ik voel mij weer mezelf,  blij, opgeruimd, creatief.  Het schrijven begint weer te kriebelen. En dat alles met een pleister oestrogeen en voor de nacht een 
Programeer Ester On (progesteron) capsule. 

Nou Ester is weer On....
Alles is (er weer.) 

Liefs Ester 🧡

IMG-20221109-WA0004 IMG-20221109-WA0004