"Ineens huilt hij als een klein jongetje"

”Ineens huilt hij als een klein jongetje” 

Als stoelen ineens veranderen in mensen, thema’s en situaties, en een grote leider tegen zijn tranen vecht omdat in één klap voelbaar en zichtbaar wordt wat hij al jaren onderdrukt. 
Hij is opgegroeid met dat mannen niet mogen huilen.
”Wat zou er gebeuren als je niet zo zou vechten tegen de tranen die je nu inslikt” vraag ik aan hem.
Een grote stevige stoere man van bijna 58 jaar, directeur van een groot bedrijf.
” Jezus Christus, Ester” zegt hij, terwijl de doorbraak van zijn eerste huilbui ooit, aan de voorgrond verschijnt. Ik kijk hem aan en zeg even niets. Hij slikt en slikt en slikt, nu het zo voelbaar is wat hij zojuist heeft opgesteld.
Hij probeert er onder uit te komen door te grappen ”die 10 dagen training die ik  gevolgd heb voor leiderschap in het buitenland, en de 360 graden feedback training van vorig jaar, maak jij effe in één keer korte metten met je stoelen.”
” je kwam voor meer diepte toch? koppel ik terug en ”ik ben ook meer van de nul° die in alle eenvoudig, direct naar binnen gaat ” grap ik met een vleugje cynisme en een knipoog.
Vervolgens wordt het stil.
Heel stil.

”Doorvoel maar wat er nu te voelen is in je lijf, in je oordeel, blijf er maar bij” nodig ik uit.
Hij durft me niet aan te kijken en dan gaan de sluizen open, hij breekt en ineens verandert de grote stoere leider in een heel klein jongetje die huiltvanuit zijn tenen.
” Wat een kloote stoelen Ester” probeert hij te zeggen om zijn huilen toch nog met een sausje dragelijkheid te benaderen. ”Hoe doe je dit” vraagt hij. Ik zeg ik doe niets, het is al aanwezig, alle informatie is energie en beschikbaar. Ik laat je alleen maar een paar stoelen pakken en geef je ruimte aan wat gezien en gevoeld wil worden.
” Ik snap er niets van” zegt hij ” ik ook niet” vul ik aan.

Systeemwerk ik hou ervan!
Voorbij al het weten.
Liefs Ester🧡

#leiderschap #leiders #systemischwerk #persoonlijkeontwikkeling #raken #mannen #innerlijkkind #diepte #bewustzijnverruiming #voelen #emoties #hethuisvanaandacht

IMG-20230211-WA0005 IMG-20230211-WA0005