Er is niet één passende manier, één weg of één methode.

Ik geloof niet in concurrentie.

Geloof jij in concurrentie in jouw werk? kreeg ik laatst de vraag. 
Nee is mijn antwoord. Ik geloof dat iedere therapeut, coach, begeleider, psycholoog of wat voor andere titel dan ook, allemaal de intentie hebben beschikbaar te zijn voor hulp bij levensvragen. 
We zijn allemaal dienend aan diegene die in begeleiding wil. 
Er is niet één manier, één weg of één passende methode. 
We bieden allemaal verschillende ingangen die allemaal leiden naar hetzelfde, dat het antwoord op de vraag in de klant zelf ligt. 
De klant mag zelf bepalen welke route te nemen en kritisch blijven met welke begeleider het proces in te gaan. Wat past bij je? Wat of wie heb je nodig? We zijn met velen, we doen het allemaal goed, de hulpvrager mag kiezen.
 
Als je van een menselijke, directe, eenvoudige, eerlijke manier houdt dan zou je bij mij op je plek kunnen zijn. Ik leg graag de vinger zo direct mogelijk op de zere plek en hou van de confrontatie aan te gaan, liefdevol knuppelen noem ik dat wel eens gekscherend.  

Ik ben ook niet bang dat mijn content ”gestolen” wordt door collega’s want wat ik doe is alleen maar een voortborduren op kennis die al eeuwen lang bestaat. Het wiel is allang uitgevonden en daar maak ik gebruik van. Ik verfijn, verdiep het en voeg mijn bewustzijn, vergaarde kennis en wijsheid toe zodat anderen daar ooit ook weer verder mee kunnen. Dat ga ik niet labelen als van mij.  
Ik ben ook niet bang voor want ik ben mijn content, diep vanuit mijn hart en  mijn bezieling en als dat anderen inspireert, helemaal prima, ik claim het niet, want ik hou niet claimen. Ik hou van delen, vrij zijn, openheid en volwassen bewustzijn. Ik gun het anderen ook van harte.
Ik combineer alleen maar de eeuwen oude wijsheden waardoor het redelijk uniek lijkt te zijn wat ik aanbied. Ik ben er voor mijn klanten, maar ik heb niet zelf verzonnen. Ik blijf wel afstemmen hoe het voelt voor mij. 15 jaar geleden had ik nog anderhalf uur, veel technieken en veel olie nodig om de klant ”te laten ontspannen” en was  vooral ik heel hard aan het werk. 
Nu doe ik niets meer leg ik alleen mijn handen vanuit liefde en respect op het lichaam en mag de klant helemaal zelf zakken in eigen veiligheid want dat is inmiddels mijn specialiteit. 
Ieder mens, ieder lijf, ieder moment is uniek, daarom werk ik met een begeleiding op maat en vanuit dat moment. Geen vast plan, wel een rode draad, wat vraagt om aandacht en sta jij als mens centraal vanuit je hulpvraag. 
Als je een gestructureerd plan wil zit je bij mij niet op je plek. Ik ben op mijn allerbest als we alle regels, of manieren van hoe iets hoort te zijn los kunnen laten en het helemaal kunnen laten ontvouwen. Ik werk ook niet meer op tijd, we voelen beide aan wanneer iets genoeg is, écht geloof me maar. Je vind bij mij ook nergens een tikkende klok, werkt super relaxed. Ik heb heel heel heel veel ervaring in begeleiden en ik voel inmiddels precies aan wanneer het genoeg is in afstemming sluiten we dan af. Welkom ben je.
Liefs Ester  🧡
 

20211125_203044 20211125_203044