"Pap, vanaf nu ga ik mijn eigen gang"

Mannen en Vaders en de magie van familie opstelling

“Pap, vanaf nu ga ik mijn eigen gang” – Mannen en Vaders en de magie van familie opstelling - .

Alweer een week geleden dat ik met de magische ontvangende begeleiding van Inge Knoope naar de mannenlijn heb mogen kijken en sindsdien een bevrijdende stroom in mezelf mag ervaren.

Als opsteller weet ik als geen ander wat voor positief effect een opstelling kan hebben op je leven.  En om mezelf te blijven voeden maar ook om mijn eigen thema’s aan te blijven kijken heb ik een opstelling gedaan bij Inge met thema Mannen en Vaders. Het was tijd on dingen te doorbreken. Ik zag haar oproep een aantal weken geleden voorbijkomen en ik voelde jaaaa daar “moet” ik bij zijn. Mannen en vader een thema wat als dikke verstrengelde rode draad door mijn leven loopt, net als thema verlies en verlating.

Ik wilde onderzoeken maar vooral wil ik af van dat ik mijn hele leven al kies voor de afwezige emotioneel onbeschikbare man, die mij dan, als het even moeilijk wordt, verlaat voor een ander. Heb het genoeg doorvoelt, ervaren en ik wil het niet meer voor mij. Ik ben nu 14 jaar alleen en voel dat ik weer opensta om weer eens hopeloos verliefd te willen worden. Ik voelde, na jaren mezelf onderzocht te hebben, dat ik  onder invloed van het familiesysteem steeds maar koos voor een levens beperkende plek met een zelfdestructieve inslag. Alle vezels in mij waren er klaar voor om dat te doorbreken. En zo reed ik vorige week zondag naar Culemborg voor een opstelling dag van Inge Knoope.

Hoe zichtbaar het werd dat mijn opa hetzelfde overkwam als mijn vader, het alleen zorgen voor het grote gezin omdat hun vrouwen niet aanwezig waren, mijn oma emotioneel afwezig omdat ze haar dode kinderen niet kon erkennen en mijn moeder fysiek en emotioneel afwezig doordat ze ernstig ziek werd na mijn geboorte. Hoe mijn Oma daardoor niet in verbinding kon gaan met mijn vader waardoor mijn vader niet in verbinding kon met mij. Het herhaalde zich in de mannenlijn.

Het liet zich zien maar mocht ook worden gezien wat ik deed in het familiesysteem en waarom ik dat deed. De heling vond plaats in de opstelling toen mijn oma in contact kon komen met haar man en samen hun overleden kinderen konden erkennen en plek konden geven waardoor zij ook in verbinding lon komen met mijn vader, en mijn vader daar door met mij.  In mij voelde ik een enorme shift komen en een ontlading van gedragen spanning.

Tranen hebben rijkelijk gevloeid over mijn wangen, dikke zilte rollende stromende tranen omdat zichtbaar werd hoe mijn vader uit liefde heeft gehandeld naar mij toe en wat ik nu voel, een week later, is een enorme ontspanning in mijn lichaam, ik voel me zoveel meer zachter, opener, vrijer, energieker, vrouwelijker en nog meer in verbinding met een diepe laag in mij maar vooral kan ik mezelf maar ook alles om mij heen helemaal ontvangen. De pijn die ik al mijn hele al leven draag in mijn heiligbeen, zoveel verminderd en soms zelfs weg. Zelfs mijn gedissocieerde deel staat helemaal naast me sinds vorige week zondag en geeft aan dat wil ze integreren, dat het niet meer nodig is, ze ook kiest voor leven en dat ze niet meer hoeft te overleven.  Ik voel ook dat ik daar niets voor hoef te doen dat ze vanzelf haar bedding in mij zal vinden. Wat een magie!

Lieve Inge dank je wel dat ik bij je mocht zijn, dat je mijn vraag wilde begeleiden. Dank je wel voor wie je bent, een superfijn mens met enorme vakkennis maar vooral je ontvangkracht is voor mij heel erg bijzonder en helend geweest. Blijven en niet weggaan.  Ik voel me dankbaar en ontvankelijk. Wat een mooie bijzondere groep mensen mocht ik ontmoeten. Enorm verrijkt, gevoed, geïnspireerd, gespiegeld, verbonden kijk ik nu een week later terug op de meest bevrijdende zin “Pap, vanaf nu ga ik mijn eigen gang”.

Liefs Ester

    

 

IMG-20210117-WA0000 IMG-20210117-WA0000