Dag Facebook, tot ooit misschien.

Vrijheid in ondernemen

Lieve jij, 

Al sinds geruime tijd voel ik een intern conflict met social media. Instagram heb ik vorig jaar al gedag gezegd en sinds vorige week ook Facebook gedeactiveerd voor voorlopig.

 Al sinds de eerste lockdown zijn veel ondernemers juist meer online gegaan en hebben ook hun diensten online aangeboden. Maar wat als je als je als ondernemer helemaal niet blij voelt en dat online ondernemen je meer energie kost dan dat het je oplevert? 

Voor mij is dat zo. Zeker deze tijd, ik voel me overladen aan nieuws en dualiteit. Mensen die me proberen te overtuigen dat ik juist nu een online programma moet gaan maken want.....etc etc blablabla, zus en zo en nog meer goede bedoelingen die ik helemaal niet zo voel. 

Sterker nog, ik voel juist de behoefte aan een tegengestelde beweging. Helemaal weg van Facebook zowel privé als zakelijk .In mijn onderneming volg ik al jaren volledig mijn eigen koers. Maak geen reclame en toch is mijn agenda altijd gevuld en heb ik zelfs een opname stop gehad in November.

Wat een adem ruimte heb ik gekregen met mijn vertrek van Facebook. Mijn lijf is blij, voorbij alle conditioneringen van hoe je zou moeten ondernemen.  Ik wilde vrijheid toen ik besloot voor mezelf te gaan en ondertussen had ik me in allerlei hokjes geplaatst om maar te voldoen aan. Voorbij de angst van niet meer online zichtbaar zijn ontstond een enorme ruimte van luxe en bevrijding. Het heeft me jaren veel gegeven en gebracht maar voor nu wil ik graag ontdekken hoe het is zonder. 

Alleen LinkedIn ben ik nog te vinden, maar dit meer om mijn klanten die mogelijkheid te bieden om te kijken naar mijn scholing. Ik zelf voel de behoefte niet om dat op mijn website te zetten dus LinkenIn is daar een mooie verzamel plek voor. 

 

Ik ben nieuwsgierig wat mijn offline periode mij gaat brengen. 

Liefs Ester 🧡

20210111_123053 20210111_123053