Komt niet allen tezamen

De wijzen uit het westen.

Komt allen niet tezamen. De wijzen uit het westen. 

Toen ik begin Maart 2020 met mijn moeder mee ging naar het ziekenhuis voor een echo van haar blaas. Had ik geen flauw idee dat ik 2 maanden later op haar uitvaart zou staan. De eerste lockdown kwam als verademing. Een periode van zorg en liefde, van geven en mogen ontvangen. Misschien is 2020 wel het mooiste jaar uit mijn leven. Een jaar die ik niet had willen missen. Ik heb er zoveel voor gekregen. Ik leef een redelijk teruggetrokken bestaan met onthechting van oa materie, dus de eerste lockdown was voor mij niet vreemd. Ik voelde me er eerlijk gezegd enorm blij mee omdat ik ineens alle tijd had om naast mijn ouders te staan in de zorg voor mijn moeder. Geluk bij ongeluk zal ik maar zeggen. Ik heb zoveel mogen zien van hen beide, hun onvoorwaardelijke liefde maar ook hun strijd. Zij die de confrontatie met het leven op haar sterfbed nog aan moest gaan. Hij zoekend naar zijn eigen grens omdat zij hem niet gaf. Dankbaar en verrijkt voel ik me, dat ik samen met 2 zussen bij het allerlaatste moment mocht zijn tussen mijn ouders, voordat mijn moeder palliatief gesedeerd werd. Hoe hij haar toestemming en kracht gaf om te gaan. Tranen van ontroering schieten weer in mijn ogen en mijn lijf reageert met dankbaarheid. Wat een ontroerend, vertederd en tevens hartverscheurend moment en wat ben ik vereerd dat ik daarbij mocht zijn. 

Persoonlijk kwam die 1ste lockdown me heel goed uit omdat ik nog zo moe was van de longontsteking die ik in 2020 meegenomen had van eind 2019. Tijdens het proces van het ziekbed van mijn moeder werd ik me bewust dat ik echt beter voor mezelf wilde zorgen. Niet meer alles vanuit mijn wilskracht wilde doen. Ik besloot om samen met een homeopaat te kijken naar mijn patronen van zelfdestructie en liet me ondersteunen. Als zelfdoener in haar kracht is me laten ondersteunen misschien wel mijn grootste uitdaging. Ik kan echt wel om hulp vragen inmiddels maar ik doe het gewoon graag zelf. Hulp vraag ik als ik er zelf niet meer uitkom. Ik kwam er achter hoe gevoelig mijn lijf, mijn systeem reageerde op voeding,en wanneer mijn wilskracht-knopje AAN ging. Ook weer zo’n verrijking, wat een inzichten ik in 2 maanden had vergaard. Een bewuste keuze voor een gezondere levensstijl,kangen water, gluten arm, flexitarisch en biologisch. Ik kan nu naar 8 maanden zeggen dat ik daar enorm van ben opgeknapt. Ik bruis,voel me blij en heb heel veel energie ondank al het “verlies” wat ik heb geleden. Mijn lijf zingt en wil anders bewegen meer vanuit zachtheid en ruimte. 

Om in eet termen te blijven ;) Er lag veel op mijn bord afgelopen jaar, het overlijden van mijn moeder, 3 maanden geen omzet, scheurtje in mijn meniscus, mijn hond die overleden is in November en nu weer in een lockdown en weer geen omzet. Het is bijna kerst, het feest van komt allen tezamen, maar helaas voor velen is het dit jaar het moment van komt allen niet tezamen. De wijzen uit het westen hebben gesproken. Mijn advies adem, voel en ervaar het want het kan ook helend werken. Persoonlijk vier ik kerst normaliter 1 dag alleen omdat ik dat fijn vind  en 1 dag samen met mijn dochters en voorheen mijn beide ouders. Dit jaar vier ik 1 dag samen met mijn vader omdat we niet alle tezamen mogen komen...de wijzen uit het westen hebben hun goede bedoelingen voor het land maar tja, ik heb er zo mijn ideeën over die ik bij mezelf wil houden. Ik volg mijn eigen koers omdat ik gewoonweg geen rebel ben en  ik niet in de weerstand wil. Mijn eigen koers zal ik ook weer verder volgen in 2021 met mijn onderneming. Een vreemde eend in de bijt voel ik me wel eens onder ondernemers. Ik sta afgestemd op hele andere kanalen waar alles wel samen komt met, niet in het zichtbare maar  wel in het voelbare, daar in die ruimte zijn ook mijn moeder en mijn hond, voelbaarder dan ooit tevoren. Verlies?Zo ervaar ik het niet. Verrijkt en aanwezig dat zijn passende woorden voor mij.  Een diepe buiging voor alle klanten die mij toelieten in de diepte van hun proces. Zonder jullie kan Het Huis Van Aandacht niet bestaan.

2020 dank voor alles wat je mij liet zien,ervaren en voelen. 

Op naar een liefdevol, licht en luchtig 2021. 

Liefs Ester 🧡
 

20201221_163341_0000 20201221_163341_0000