'Fuck it! ik ga het gewoon doen...'

op naar 2020

Fuck it! ik ga het gewoon doen.

11 jaar geleden aan het eind van vorig decennium stond mijn leven van de 1 op de andere dag volledig op zijn kop en heb ik zoveel meegemaakt en zoveel mogen leren dat ik een boek zou kunnen schrijven over mijn intense leven. Ik geloof dat ik alleen al aan diploma’s en certificaten, ik 15x een champagnefles mocht poppen om te vieren dat ik werkte aan mijn wederopbouw en mijn toekomst onder het mom van “ alles komt goed, ooit”

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat voel ik? Wie ben ik echt, diep van binnen? Wat voor zin heeft mijn leven en waarom ben ik hier op aarde? Vragen die me afgelopen decennium hebben bezig gehouden, me hebben bewogen tot in het diepste van mijn kern. Stap voor stap liet ik mezelf toe in een enorme innerlijke reis. en nu 10 jaar later merk ik op hoe meer ik leer, hoe minder ik weet en dat die kracht van het niet weten zo fijn voelt en me nieuwsgierig maakt naar het volgende wat ik weer mag ervaren en waarin ik mag groeien als mens.

Van hyves en msn naar facebook en instagram, kon ik mij verliezen in tijd en heeft het me enorm geholpen dus dank je wel voor jouw bijdrage. Het vulde soms een enorme leegte die ik ervoer. De aandacht die ik kreeg als ik me bv eenzaam voelde of de steun die ik ervoer met lieve geschreven woorden. Social media het is een prachtig fenomeen en toch ook slurpte het me leeg dat ik afgelopen jaar een keuze heb gemaakt nog maar 1 social media kanaal te onderhouden. Als ik kijk naar wat er geliked wordt op mijn site dan zijn dat de zaken waarin ik mijn kwetsbaarheid laat zien, mijn licht, een stukje van mijn leven met jou deel, mijn worstelingen en mijn groei.

3 jaar geleden had ik een ‘fuck it! ik ga het gewoon doen moment’ en nam ontslag zonder enige zekerheid en financiële stabiliteit en werd zelfstandig ondernemer. Ik kon niet meer anders, alles binnen in mij vertelde mij dat. Mijn innerlijk kompas, mijn missie, geen idee waar ik aan begon maar voelde dat ik het onderweg wel zou leren en nu 3 jaar later na veel vallen en opstaan staat er een stevige fundering van Het Huis Van Aandacht.

De koers voor 2020 staat aan en mag ik nog meer vertrouwen op mijn innerlijke wijsheid.

Op mijn inspiratiebord op mijn werk staat geschreven “ toets kennis steeds aan je innerlijke wijsheid” #zelfbevrijding, fijne woorden van Christine van Beerland, keer op keer mag ik tegenkomen of word ik weer bevestigd dat ik volledig mag vertrouwen op mezelf,op mijn eigen wijsheid, ik mijn koers mag volgen zoals ik dat van binnenuit voel vanuit mijn kracht in mijn bedding en me onder mag dompelen in zachtheid, ruimte en licht.

Vele mensen heb ik naast mogen staan in de afgelopen 3 jaar en ben ik slechts een kleine schakel in hun leven, vaak komen ze volledig van slag binnen en gaan ze stevig in hun eigen basis weer met ‘ontslag’. Thema’s zoals afwijzing, zelfdestructie, grenzen stellen, zelfliefde, verlies, zie ik dagelijks. Mijn jas als therapeut hangt inmiddels lekker aan de kapstok want ik ben mens en zo sta naast hen, ieder thema in mijn werk is mijn eigen thema en soms deel ik mijn geleerde kennis als opgeleide therapeut met mijn klanten maar meestal deel ik mijn vergaarde wijsheid en mijn eerlijkheid naar hen.

2020 ik ben klaar voor je, laat maar komen want ik sluit dit decennium af met mijn wederopbouw en aankomend decennium mag ik verder stralen diep van binnen en hopelijk voel en zie jij dat ook en doe je mee, zodat we samen de wereld kunnen verlichten, hoe mooi zou dat zijn?

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en manifesterend 2020.

Liefs Ester

 

20190619_115932_0000 (1) 20190619_115932_0000 (1)