V E R L A N G E N

ingevoerd op 18-10-2018

V E R L A N G E N

Verlangen is een drijvende kracht, het laat onze energie stromen. Een bruisend gevoel of als in paradox het missen van het bruisen, wat ons verlangen naar iets, aanwakkert. Na jaren van onderzoek in mezelf is mijn stroming het verlangen bespreekbaar te maken, je in beweging brengen, je uitnodigen om het verlangen in jou helemaal te door voelen, te bewonen en je er aan over te geven zonder dat je stuurt.

Mijn levenspad en mijn verlangen naar vrijheid heeft me naar een tantrische levensvisie gebracht. En waarschijnlijk door het woord tantra zet ik iets bij jou in beweging waarbij je een bepaald idee hebt. Er zijn veel misvattingen over tantra, dat het bijvoorbeeld alleen maar zou gaan over sexualiteit. Een tantrische levensvisie gaat over veel meer dan sex alleen. Het gaat over liefde en dicht bij jezelf blijven, dicht bij je kern, en zoveel mogelijk bewust zijn van je eigen binnenwereld van emoties, patronen, verlangens en behoeftes. Daarbij hoort bewust ja zeggen en kiezen voor verbinding met een open communicatie in relatie met jezelf en de ander.

In tantra mag alles er zijn en tegelijkertijd als alles er mag zijn,  hoeft niets meer en ontstaat er spontaniteit en ruimte. Dan verdwijnt de behoefte dat er iets ontstaat en kan overgave en diepe ontspanning ervaren worden. Het vraagt veel zelfonderzoek, oefening en bereidheid om echte overgave te ontwikkelen.

Of zoals Osho schrijft in - Tantra het allerhoogste inzicht;

Tantra zegt;

“Zeg ja. Zeg tegen alles ja.

Je hoeft niet te vechten

Je hoeft zelfs niet te zwemmen – laat je gewoon

met de stroom meedrijven.

De rivier stroomt uit zichzelf al,

alles komt uiteindelijk in zee terecht.

Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je niet stoort,

dat je de rivier geen zetje geeft; laat je gewoon meevoeren.

Dat laten meevoeren,

laten meedrijven,

je mee ontspannen, 

Dat is tantra.

Als je ja kunt zeggen komt er een diepe acceptatie over je.

Hoe kun je blijven klagen als je ja zegt?

Hoe kun je ongelukkig zijn?

Dan is alles zoals het moet zijn.

Je vecht niet, je wijst niet af-

je  accepteert.

 

 

Liefs Ester, waar verlang jij naar? 

 

 

 

Verlangen Verlangen